Kinderwerker

Roeland Dam is onze kinderwerker. Je kunt hem ontmoeten in De Bron rondom de activiteiten met kinderen.

Ook kun je hem mailen op roeland@wijkgebouwdebron.nl.

Mijn naam is Roeland Dam. Ik ben in maart begonnen als de nieuwe kinderwerker van De Bron. In de Bron zijn veel kinder-activiteiten. Wekelijks hebben we huiswerkbegeleiding en een kinderclub voor kinderen van 4-12 jaar. Elke maand hebben we bovendien de Kinderkerk. Deze diensten zijn speciaal geschikt voor gezinnen.

Ik heb gewerkt als verhuizer, technisch helpdeskmedewerker en studentenwerker, maar ik ben opgeleid als theoloog. Voor mijn stage als missionair gemeente-voorganger deed ik ook kinderwerk. Ik vond dit zo leuk dat ik daarmee verder ben gegaan.

Het leukste vind ik het persoonlijk contact met de gezinnen. Er zijn eigenlijk altijd wel grote of kleine zaken in een gezin waar we kunnen bijspringen. Laatst kon ik een alleenstaande moeder helpen door een team van Present te vragen het huis te schilderen. En soms loop ik een stapje harder voor een kind dat opgroeit in een gezin waar het niet de liefde en zorg krijgt die het nodig heeft. Het is mijn missie om te bouwen aan een gemeenschap waarin juist die kinderen een liefdevol thuis vinden. Ik ben 29 jaar en sinds kort getrouwd met Hester Roos.