Binnenkort in De Bron

Iedereen is welkom en meedoen is gratis!

Al 20 jaar is Wijkgebouw De Bron het kloppend hart van de wijk Rubroek. In ons gezellige inloophuis kun je de hele week meedoen met verschillende activiteiten. Ook voor praktische hulp of voor advies over bijvoorbeeld werk of schulden kun je bij De Bron terecht. En wil je even bellen of je mail checken? Geen probleem!

De Bron is een wijkhuis en ook een gastvrije kerk. Als je loopt met levensvragen of je wilt eens met iemand praten over het geloof, aarzel niet en kom binnen. Kinderen en hun ouders kunnen terecht bij onze kinderwerker Roeland Dam. Je bent welkom in De Bron, wie je ook bent en wat je ook gelooft. 

De Bron is een initiatief van het college van diakenen van de Hervormde Gemeente in Rotterdam -Centrum ,
verbonden aan wijkgemeente De Samaritaan en Pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). We zijn aangesloten bij diaconaal platform Rotterdam Dorst


https://sites.google.com/a/wijkgebouwdebron.nl/www/welkom/DeBron%20PR%20visitekaartje%20achterkant%20jpg%20websitekwaliteit.JPG

  

 
 
(C) Foto's Sjaak Boot
(C) Logo Fabian van Hoffen

Laatste nieuws

 • Zomerprogramma
  Zomerprogramma ( van 18 juli tot en met 31 augustus)

  WOENSDAGMORGEN INLOOP 10.00 - 12.00 

  DINSDAGMIDDAG KINDERPROGRAMMA VAN 16.00 17.30 (MUV 4 AUGUSTUS)

  VRIJDAGMORGENN INLOOP MET VRAAGBAAK 10.00 - 12.00

  VRIJDAGAVOND VOEDSELUITDELING 18.30 - 19.30 (MUV 24 JULI)

  (zie onderstaand bestand)
  Geplaatst 21 jul. 2020 23:50 door Martin Padmos
 • Huiskamer - Inloop maandag - woensdag 10.00 - 12.00

  Geplaatst 14 jun. 2020 23:25 door Martin Padmos
 • Martin Padmos nieuwe diaconaal buurtpastor in De Bron in Rotterdam

  foto: Jaco van Lith


  We zijn blij en dankbaar dat Martin Padmos op 1 juni 2020 zal starten als nieuwe diaconaal buurtpastor van Wijkgebouw De Bron in de Rotterdamse Wijk Rubroek.

  Hij is de opvolger van Hans Paauwe, die deze functie in vacaturetijd vervult. Martin is de collega van kinderwerker Roeland van Dam. Vanaf 1 mei zal Martin al enkele dagdelen aanwezig zijn. Martin is 51 jaar en getrouwd met Anja en woont in Krimpen aan den IJssel. Na jarenlang in het bankwezen en onderwijs gewerkt te hebben, behaalde hij in 2010 zijn diploma Godsdienst Pastoraal Werker. Hij diende in de afgelopen 10 jaar verschillende PKN-gemeentes van allerlei aard en staat als geregistreerd kerkelijk werker dan ook heel breed in de kerk.

  Wijkgebouw De Bron (www.wijkgebouwdebron.nl) aan de Vondelweg maakt deel uit van de Hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Centrum. De Bron is al meer dan twintig jaar een diaconaal centrum voor de buurt. De hele week door kunnen mensen in De Bron terecht voor activiteiten zoals een inloopochtend, naaicafé, kinderclub, taalles en dergelijke. Ook worden mensen individueel geholpen. Op zondag is er afwisselend een ontmoetingsdienst en kinderkerk. Dankbaar en blij zijn we dat Martin zich beschikbaar stelt voor de stad en in het bijzonder voor dit stukje mooie werk in de wijk!!

  De stuurgroep Wijkgebouw De Bron


  Geplaatst 14 jun. 2020 23:35 door Martin Padmos
 • Vakantie in Wijkgebouw De Bron
  Volgende week start de zomervakantie in Rotterdam. Oók in Wijkgebouw De Bron. En dus nemen een hoop activiteiten even pauze. Maar lang niet allemaal!

  Zo kun bijv. je de hele vakantie op maandag en woensdag nog terecht voor koffie, thee en een babbeltje. En ook de vraagbaak gaat nog even door. Uiteraard ben je ook nog steeds omd e week welkom bij de Ontmoetingsdiensten. Precies weten wie en wat er allemaal vakantie neemt, en welke activiteiten doorgaan? Kijk maar op de poster!


  Geplaatst 13 jul. 2019 06:38 door Onbekende gebruiker
 • Welkom aan Roeland Dam!
  We zijn blij en dankbaar om bekend te mogen maken dat we vanaf 11 maart a.s. een nieuwe interim kinderwerker (als vervanging voor onze Elselijn) mogen verwelkomen: Roeland Dam. 

  Roeland is 29 jaar, verloofd met Hester en woonachtig in Rotterdam. Beroepsmatig is Roeland theoloog, voorganger (sinds kort ook in onze ontmoetingsdiensten), zij-instromer op de Pabo en óók kinderwerker in Rotterdam-Noord bij Kingswork. Met Roeland krijgen we een ervaren en enthousiaste werker om voort te kunnen bouwen op de hoopvolle start van o.a. de Kinderkerk. We zijn erg dankbaar dat hij bij ons aan boord komt en wensen Roeland een gezegende tijd. 

  Geplaatst 22 feb. 2019 11:25 door Onbekende gebruiker
 • Voorlopig geen Vraagbaak op vrijdag
  Er wordt veel gebruik gemaakt van de Vraagbaak van Rotterdam Dorst in De Bron. Vrijwilligers met superveel handigheid in formulieren en regelgeving werken heel wat vragen af. Maar soms krijgen we het even niet rond met het aantal vrijwilligers. Daarom is de Vraagbaak in De Bron voorlopig even op vrijdagen dicht. Maar geen nood: op vrijdag ben je welkom in Kom & Zie en op dinsdag zoals altijd gewoon bij ons. Tot dan? P.s. wil je vrijwilliger worden bij de Vraagbaak? Stuur ons dan berichtje.
  Geplaatst 7 feb. 2019 05:07 door Onbekende gebruiker
 • Nieuwe buurtpastor in De Bron
  Op 1 januari start Bram Dijkstra-Geuze als de nieuwe diaconaal buurtpastor van Wijkgebouw De Bron. Bram is de opvolger van Fred Kappinga. We zijn ontzettend blij met zijn komst!  

  Bram is 41 jaar, getrouwd met Netty en vader van drie kinderen.  Na een loopbaan in de marketing studeerde hij van 2009 tot 2015 in deeltijd HBO Godsdienst/Pastoraal werk. Tot nu was hij pastoraal werker in Oegstgeest en daarnaast freelance ontwerper, spreker en schrijver.

  Fred is in de afgelopen negen jaar buurtpastor geweest in De Bron. Hij gaat aan de slag als voorganger van de International Christian Fellowship, een nieuwe interculturele gemeente in Rotterdam Noord. Daarbij blijft hij actief als coördinator van Rotterdam Dorst.  
  Bram Dijkstra-Geuze. (Foto: www.sjoukedijkstrafotografie.nl)

  Geplaatst 23 dec. 2018 11:00 door Onbekende gebruiker
 • Tweede kinderkerk in De Bron!
  De eerste kinderkerk in De Bron was een groot succes. We hebben daarom heel veel zin in de tweede. Die is op 16 december. Om kwart voor vier gaat de deur open. Een leuk verhaal, lekker zingen, knutselen en samen eten. Om zes uur zijn we klaar. De kinderkerk is voor alle kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers. En het is natuurlijk helemaal gratis!


  Geplaatst 10 dec. 2018 07:59 door Onbekende gebruiker
 • Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron
  Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron op zondagmiddag 18 november.

  Gratis event voor ouders en kinderen met spel, muziek, creativiteit en een verhaal. We sluiten af met een heerlijke maaltijd.

  15:45 inloop 
  16:00 start 
  18:00 uur afsluiting

  Geplaatst 12 nov. 2018 06:38 door Onbekende gebruiker
 • De Bron werkt samen in Rotterdam Dorst
  Wijkgebouw De Bron is partner in het diaconale wijkplatform Rotterdam Dorst. Rotterdam Dorst is een platform van kerken en pastoraten en het Oude Noorden, Crooswijk en de wijken daar omheen. Door samen te werken zijn we zichtbaarder voor de wijkbewoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En ook voor wijkbewoners die zich juist graag willen inzetten voor hun buren. Rotterdam Dorst vraagt aan iedere Rotterdammer: dorst jij mee te doen?

  2 minuten filmpje Rotterdam Dorst


  Geplaatst 30 apr. 2018 06:52 door Onbekende gebruiker
 • Wijkservicepunt voor praktische hulp
  We hebben iets nieuws in De Bron. Iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend kun je binnenlopen als je praktische hulpvragen hebt. 
  Het maakt niet uit wat voor vraag het is: over je uitkering, toeslagen of schulden of een brief die je niet begrijpt. 
  We proberen je te helpen en als dat niet lukt, dan zoeken we samen verder.
  We zijn er iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend van 9:30 uur - 12:30 uur.


  Geplaatst 29 sep. 2017 09:23 door Onbekende gebruiker
 • FEEST!! De Bron bestaat 20 jaar
  Dit jaar bestaat Wijkgebouw De Bron 20 jaar! Op zaterdagmiddag 2 September vieren we feest. Er zijn leuke activiteiten voor oud en jong. Iedereen is welkom. We beginnen om 13:30 uur. 


  Geplaatst 29 aug. 2017 04:07 door Onbekende gebruiker
 • Infobijeenkomst over Nederlandse taalcursus

  Cursus Nederlandse taal en administratie

   Na de zomervakantie starten we in De Bron met een unieke cursus. In deze cursus leer je beter Nederlands en tegelijk werk je aan kennis over administratie, verzekeringen en geld besparen. Is dit iets voor jou, kom dan naar de informatiebijeenkomst.

   Informatiebijeenkomst

  ð Dinsdag 27 juni om 10:30 uur

  ð In Wijkgebouw De Bron, Vondelweg 254

  ð Meer info? Contact ons! 

   Deze cursus van 24 lessen wordt gegeven door Alsare. Het is vanaf 29 augustus op dinsdagmiddagen en donderdagochtenden in Wijkgebouw De Bron. De cursus is zowel geschikt voor mensen die vooral hun taal willen verbeteren als ook voor mensen die vooral aan begrip van huishoudadministratie willen werken. Vooraf inschrijven kan bij Fred Kappinga. Voor de gehele cursus van 24 lessen vragen we een eigen bijdrage van € 15,- Dit kan gespreid worden betaald.


  Geplaatst 21 jul. 2020 23:31 door Martin Padmos
 • Koningsdag 2017
  Op 27 april is het zover: Koningsdag. En wie Koningsdag zegt, zegt natuurlijk Vrijmarkt. In De Bron gaan we er dit jaar weer een groot feest van maken. En daar hebben we jou bij nodig. Iedereen die een leuk creatief idee heeft krijgt gratis een plekje op onze Vrijmarkt. Dus ben je goed in henna versieren of in schminken, speel je een instrument, bak je heerlijke koekjes of andere hapjes, doe dan lekker mee. Het geld dat je verdient mag je natuurlijk zelf houden.  We maken de Vrijmarkt extra gezellig met een spelletjesmarathon. Iedereen mag meedoen en kans maken op leuke prijsjes. Voor de gezelligheid gaan we ook lekker poffertjes bakken op straat. Sowieso kan iedereen binnenlopen voor koffie, thee, limonade met wat lekkers erbij.

  Dus wil je meedoen met de Vrijmarkt, geef je snel op bij Elselijn of Fred

  Vrijmarkt op Koningsdag
  Woensdag 27 april van 13 tot 16 uur
  Geplaatst 10 apr. 2017 09:39 door Crescentia Gilissen
 • Benefiet Fancy Fair!
  Op Dinsdag 14 maart 2017 van 10.30 uur tot 15.00 uur houden wij in Wijkgebouw De Bron een Benefiet Fancy Fair! We bieden dan van alles te koop aan voor weinig geld, waarmee we dat geld doneren aan de kleine kas van De Bron, koffie, thee en zo.
  Van 15.00 uur tot 17.00 uur houden we zelfs een veiling en iedereen is welkom!  Wie spullen die maar in de kast blijven staan of liggen wil aanleveren, dat kan in het kantoortje van Fred worden neergezet.

  Tot ziens in De Bron!
  Geplaatst 15 feb. 2017 07:43 door Crescentia Gilissen
Berichten 1 - 15 van 125 worden weergegeven. Meer bekijken »
 
Comments