Nieuws
Zomerprogramma

Geplaatst 21 jul. 2020 23:45 door Martin Padmos   [ 21 jul. 2020 23:50 bijgewerkt ]

Zomerprogramma ( van 18 juli tot en met 31 augustus)

WOENSDAGMORGEN INLOOP 10.00 - 12.00 

DINSDAGMIDDAG KINDERPROGRAMMA VAN 16.00 17.30 (MUV 4 AUGUSTUS)

VRIJDAGMORGENN INLOOP MET VRAAGBAAK 10.00 - 12.00

VRIJDAGAVOND VOEDSELUITDELING 18.30 - 19.30 (MUV 24 JULI)

(zie onderstaand bestand)

Huiskamer - Inloop maandag - woensdag 10.00 - 12.00

Geplaatst 14 jun. 2020 23:21 door Martin Padmos   [ 14 jun. 2020 23:25 bijgewerkt ]


Martin Padmos nieuwe diaconaal buurtpastor in De Bron in Rotterdam

Geplaatst 27 apr. 2020 07:56 door Martin Padmos   [ 14 jun. 2020 23:35 bijgewerkt ]

foto: Jaco van Lith


We zijn blij en dankbaar dat Martin Padmos op 1 juni 2020 zal starten als nieuwe diaconaal buurtpastor van Wijkgebouw De Bron in de Rotterdamse Wijk Rubroek.

Hij is de opvolger van Hans Paauwe, die deze functie in vacaturetijd vervult. Martin is de collega van kinderwerker Roeland van Dam. Vanaf 1 mei zal Martin al enkele dagdelen aanwezig zijn. Martin is 51 jaar en getrouwd met Anja en woont in Krimpen aan den IJssel. Na jarenlang in het bankwezen en onderwijs gewerkt te hebben, behaalde hij in 2010 zijn diploma Godsdienst Pastoraal Werker. Hij diende in de afgelopen 10 jaar verschillende PKN-gemeentes van allerlei aard en staat als geregistreerd kerkelijk werker dan ook heel breed in de kerk.

Wijkgebouw De Bron (www.wijkgebouwdebron.nl) aan de Vondelweg maakt deel uit van de Hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Centrum. De Bron is al meer dan twintig jaar een diaconaal centrum voor de buurt. De hele week door kunnen mensen in De Bron terecht voor activiteiten zoals een inloopochtend, naaicafé, kinderclub, taalles en dergelijke. Ook worden mensen individueel geholpen. Op zondag is er afwisselend een ontmoetingsdienst en kinderkerk. Dankbaar en blij zijn we dat Martin zich beschikbaar stelt voor de stad en in het bijzonder voor dit stukje mooie werk in de wijk!!

De stuurgroep Wijkgebouw De Bron


Vakantie in Wijkgebouw De Bron

Geplaatst 13 jul. 2019 06:38 door Onbekende gebruiker

Volgende week start de zomervakantie in Rotterdam. Oók in Wijkgebouw De Bron. En dus nemen een hoop activiteiten even pauze. Maar lang niet allemaal!

Zo kun bijv. je de hele vakantie op maandag en woensdag nog terecht voor koffie, thee en een babbeltje. En ook de vraagbaak gaat nog even door. Uiteraard ben je ook nog steeds omd e week welkom bij de Ontmoetingsdiensten. Precies weten wie en wat er allemaal vakantie neemt, en welke activiteiten doorgaan? Kijk maar op de poster!


Welkom aan Roeland Dam!

Geplaatst 22 feb. 2019 11:25 door Onbekende gebruiker

We zijn blij en dankbaar om bekend te mogen maken dat we vanaf 11 maart a.s. een nieuwe interim kinderwerker (als vervanging voor onze Elselijn) mogen verwelkomen: Roeland Dam. 

Roeland is 29 jaar, verloofd met Hester en woonachtig in Rotterdam. Beroepsmatig is Roeland theoloog, voorganger (sinds kort ook in onze ontmoetingsdiensten), zij-instromer op de Pabo en óók kinderwerker in Rotterdam-Noord bij Kingswork. Met Roeland krijgen we een ervaren en enthousiaste werker om voort te kunnen bouwen op de hoopvolle start van o.a. de Kinderkerk. We zijn erg dankbaar dat hij bij ons aan boord komt en wensen Roeland een gezegende tijd. 

Voorlopig geen Vraagbaak op vrijdag

Geplaatst 7 feb. 2019 05:06 door Onbekende gebruiker   [ 7 feb. 2019 05:07 bijgewerkt ]

Er wordt veel gebruik gemaakt van de Vraagbaak van Rotterdam Dorst in De Bron. Vrijwilligers met superveel handigheid in formulieren en regelgeving werken heel wat vragen af. Maar soms krijgen we het even niet rond met het aantal vrijwilligers. Daarom is de Vraagbaak in De Bron voorlopig even op vrijdagen dicht. Maar geen nood: op vrijdag ben je welkom in Kom & Zie en op dinsdag zoals altijd gewoon bij ons. Tot dan? P.s. wil je vrijwilliger worden bij de Vraagbaak? Stuur ons dan berichtje.

Nieuwe buurtpastor in De Bron

Geplaatst 23 dec. 2018 11:00 door Onbekende gebruiker

Op 1 januari start Bram Dijkstra-Geuze als de nieuwe diaconaal buurtpastor van Wijkgebouw De Bron. Bram is de opvolger van Fred Kappinga. We zijn ontzettend blij met zijn komst!  

Bram is 41 jaar, getrouwd met Netty en vader van drie kinderen.  Na een loopbaan in de marketing studeerde hij van 2009 tot 2015 in deeltijd HBO Godsdienst/Pastoraal werk. Tot nu was hij pastoraal werker in Oegstgeest en daarnaast freelance ontwerper, spreker en schrijver.

Fred is in de afgelopen negen jaar buurtpastor geweest in De Bron. Hij gaat aan de slag als voorganger van de International Christian Fellowship, een nieuwe interculturele gemeente in Rotterdam Noord. Daarbij blijft hij actief als coördinator van Rotterdam Dorst.  
Bram Dijkstra-Geuze. (Foto: www.sjoukedijkstrafotografie.nl)

Tweede kinderkerk in De Bron!

Geplaatst 10 dec. 2018 07:59 door Onbekende gebruiker

De eerste kinderkerk in De Bron was een groot succes. We hebben daarom heel veel zin in de tweede. Die is op 16 december. Om kwart voor vier gaat de deur open. Een leuk verhaal, lekker zingen, knutselen en samen eten. Om zes uur zijn we klaar. De kinderkerk is voor alle kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers. En het is natuurlijk helemaal gratis!


Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron

Geplaatst 12 nov. 2018 06:38 door Onbekende gebruiker

Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron op zondagmiddag 18 november.

Gratis event voor ouders en kinderen met spel, muziek, creativiteit en een verhaal. We sluiten af met een heerlijke maaltijd.

15:45 inloop 
16:00 start 
18:00 uur afsluiting

De Bron werkt samen in Rotterdam Dorst

Geplaatst 30 apr. 2018 06:51 door Onbekende gebruiker   [ 30 apr. 2018 06:52 bijgewerkt ]

Wijkgebouw De Bron is partner in het diaconale wijkplatform Rotterdam Dorst. Rotterdam Dorst is een platform van kerken en pastoraten en het Oude Noorden, Crooswijk en de wijken daar omheen. Door samen te werken zijn we zichtbaarder voor de wijkbewoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En ook voor wijkbewoners die zich juist graag willen inzetten voor hun buren. Rotterdam Dorst vraagt aan iedere Rotterdammer: dorst jij mee te doen?

2 minuten filmpje Rotterdam Dorst


1-10 of 125