Nieuws


Vakantie in Wijkgebouw De Bron

Geplaatst 13 jul. 2019 06:38 door Bram Dijkstra-Geuze

Volgende week start de zomervakantie in Rotterdam. Oók in Wijkgebouw De Bron. En dus nemen een hoop activiteiten even pauze. Maar lang niet allemaal!

Zo kun bijv. je de hele vakantie op maandag en woensdag nog terecht voor koffie, thee en een babbeltje. En ook de vraagbaak gaat nog even door. Uiteraard ben je ook nog steeds omd e week welkom bij de Ontmoetingsdiensten. Precies weten wie en wat er allemaal vakantie neemt, en welke activiteiten doorgaan? Kijk maar op de poster!


Welkom aan Roeland Dam!

Geplaatst 22 feb. 2019 11:25 door Bram Dijkstra-Geuze

We zijn blij en dankbaar om bekend te mogen maken dat we vanaf 11 maart a.s. een nieuwe interim kinderwerker (als vervanging voor onze Elselijn) mogen verwelkomen: Roeland Dam. 

Roeland is 29 jaar, verloofd met Hester en woonachtig in Rotterdam. Beroepsmatig is Roeland theoloog, voorganger (sinds kort ook in onze ontmoetingsdiensten), zij-instromer op de Pabo en óók kinderwerker in Rotterdam-Noord bij Kingswork. Met Roeland krijgen we een ervaren en enthousiaste werker om voort te kunnen bouwen op de hoopvolle start van o.a. de Kinderkerk. We zijn erg dankbaar dat hij bij ons aan boord komt en wensen Roeland een gezegende tijd. 

Voorlopig geen Vraagbaak op vrijdag

Geplaatst 7 feb. 2019 05:06 door Bram Dijkstra-Geuze   [ 7 feb. 2019 05:07 bijgewerkt ]

Er wordt veel gebruik gemaakt van de Vraagbaak van Rotterdam Dorst in De Bron. Vrijwilligers met superveel handigheid in formulieren en regelgeving werken heel wat vragen af. Maar soms krijgen we het even niet rond met het aantal vrijwilligers. Daarom is de Vraagbaak in De Bron voorlopig even op vrijdagen dicht. Maar geen nood: op vrijdag ben je welkom in Kom & Zie en op dinsdag zoals altijd gewoon bij ons. Tot dan? P.s. wil je vrijwilliger worden bij de Vraagbaak? Stuur ons dan berichtje.

Nieuwe buurtpastor in De Bron

Geplaatst 23 dec. 2018 11:00 door Fred Kappinga

Op 1 januari start Bram Dijkstra-Geuze als de nieuwe diaconaal buurtpastor van Wijkgebouw De Bron. Bram is de opvolger van Fred Kappinga. We zijn ontzettend blij met zijn komst!  

Bram is 41 jaar, getrouwd met Netty en vader van drie kinderen.  Na een loopbaan in de marketing studeerde hij van 2009 tot 2015 in deeltijd HBO Godsdienst/Pastoraal werk. Tot nu was hij pastoraal werker in Oegstgeest en daarnaast freelance ontwerper, spreker en schrijver.

Fred is in de afgelopen negen jaar buurtpastor geweest in De Bron. Hij gaat aan de slag als voorganger van de International Christian Fellowship, een nieuwe interculturele gemeente in Rotterdam Noord. Daarbij blijft hij actief als coördinator van Rotterdam Dorst.  
Bram Dijkstra-Geuze. (Foto: www.sjoukedijkstrafotografie.nl)

Tweede kinderkerk in De Bron!

Geplaatst 10 dec. 2018 07:59 door Fred Kappinga

De eerste kinderkerk in De Bron was een groot succes. We hebben daarom heel veel zin in de tweede. Die is op 16 december. Om kwart voor vier gaat de deur open. Een leuk verhaal, lekker zingen, knutselen en samen eten. Om zes uur zijn we klaar. De kinderkerk is voor alle kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers. En het is natuurlijk helemaal gratis!


Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron

Geplaatst 12 nov. 2018 06:38 door Fred Kappinga

Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron op zondagmiddag 18 november.

Gratis event voor ouders en kinderen met spel, muziek, creativiteit en een verhaal. We sluiten af met een heerlijke maaltijd.

15:45 inloop 
16:00 start 
18:00 uur afsluiting

De Bron werkt samen in Rotterdam Dorst

Geplaatst 30 apr. 2018 06:51 door Fred Kappinga   [ 30 apr. 2018 06:52 bijgewerkt ]

Wijkgebouw De Bron is partner in het diaconale wijkplatform Rotterdam Dorst. Rotterdam Dorst is een platform van kerken en pastoraten en het Oude Noorden, Crooswijk en de wijken daar omheen. Door samen te werken zijn we zichtbaarder voor de wijkbewoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En ook voor wijkbewoners die zich juist graag willen inzetten voor hun buren. Rotterdam Dorst vraagt aan iedere Rotterdammer: dorst jij mee te doen?

2 minuten filmpje Rotterdam Dorst


Wijkservicepunt voor praktische hulp

Geplaatst 29 sep. 2017 09:23 door Fred Kappinga

We hebben iets nieuws in De Bron. Iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend kun je binnenlopen als je praktische hulpvragen hebt. 
Het maakt niet uit wat voor vraag het is: over je uitkering, toeslagen of schulden of een brief die je niet begrijpt. 
We proberen je te helpen en als dat niet lukt, dan zoeken we samen verder.
We zijn er iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend van 9:30 uur - 12:30 uur.


FEEST!! De Bron bestaat 20 jaar

Geplaatst 29 aug. 2017 04:07 door Fred Kappinga

Dit jaar bestaat Wijkgebouw De Bron 20 jaar! Op zaterdagmiddag 2 September vieren we feest. Er zijn leuke activiteiten voor oud en jong. Iedereen is welkom. We beginnen om 13:30 uur. 


Infobijeenkomst over Nederlandse taalcursus

Geplaatst 15 jun. 2017 05:59 door Fred Kappinga

Cursus Nederlandse taal en administratie

 Na de zomervakantie starten we in De Bron met een unieke cursus. In deze cursus leer je beter Nederlands en tegelijk werk je aan kennis over administratie, verzekeringen en geld besparen. Is dit iets voor jou, kom dan naar de informatiebijeenkomst.

 Informatiebijeenkomst

ð Dinsdag 27 juni om 10:30 uur

ð In Wijkgebouw De Bron, Vondelweg 254

ð Meer info? Vraag Fred Kappinga 06 - 21 21 27 26

 Deze cursus van 24 lessen wordt gegeven door Alsare. Het is vanaf 29 augustus op dinsdagmiddagen en donderdagochtenden in Wijkgebouw De Bron. De cursus is zowel geschikt voor mensen die vooral hun taal willen verbeteren als ook voor mensen die vooral aan begrip van huishoudadministratie willen werken. Vooraf inschrijven kan bij Fred Kappinga. Voor de gehele cursus van 24 lessen vragen we een eigen bijdrage van € 15,- Dit kan gespreid worden betaald.


1-10 of 122