Nieuws


Tweede kinderkerk in De Bron!

Geplaatst door Fred Kappinga

De eerste kinderkerk in De Bron was een groot succes. We hebben daarom heel veel zin in de tweede. Die is op 16 december. Om kwart voor vier gaat de deur open. Een leuk verhaal, lekker zingen, knutselen en samen eten. Om zes uur zijn we klaar. De kinderkerk is voor alle kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers. En het is natuurlijk helemaal gratis!


Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron

Geplaatst 12 nov. 2018 06:38 door Fred Kappinga

Kinderkerk in Wijkgebouw De Bron op zondagmiddag 18 november.

Gratis event voor ouders en kinderen met spel, muziek, creativiteit en een verhaal. We sluiten af met een heerlijke maaltijd.

15:45 inloop 
16:00 start 
18:00 uur afsluiting

De Bron werkt samen in Rotterdam Dorst

Geplaatst 30 apr. 2018 06:51 door Fred Kappinga   [ 30 apr. 2018 06:52 bijgewerkt ]

Wijkgebouw De Bron is partner in het diaconale wijkplatform Rotterdam Dorst. Rotterdam Dorst is een platform van kerken en pastoraten en het Oude Noorden, Crooswijk en de wijken daar omheen. Door samen te werken zijn we zichtbaarder voor de wijkbewoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En ook voor wijkbewoners die zich juist graag willen inzetten voor hun buren. Rotterdam Dorst vraagt aan iedere Rotterdammer: dorst jij mee te doen?

2 minuten filmpje Rotterdam Dorst


Wijkservicepunt voor praktische hulp

Geplaatst 29 sep. 2017 09:23 door Fred Kappinga

We hebben iets nieuws in De Bron. Iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend kun je binnenlopen als je praktische hulpvragen hebt. 
Het maakt niet uit wat voor vraag het is: over je uitkering, toeslagen of schulden of een brief die je niet begrijpt. 
We proberen je te helpen en als dat niet lukt, dan zoeken we samen verder.
We zijn er iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend van 9:30 uur - 12:30 uur.


FEEST!! De Bron bestaat 20 jaar

Geplaatst 29 aug. 2017 04:07 door Fred Kappinga

Dit jaar bestaat Wijkgebouw De Bron 20 jaar! Op zaterdagmiddag 2 September vieren we feest. Er zijn leuke activiteiten voor oud en jong. Iedereen is welkom. We beginnen om 13:30 uur. 


Infobijeenkomst over Nederlandse taalcursus

Geplaatst 15 jun. 2017 05:59 door Fred Kappinga

Cursus Nederlandse taal en administratie

 Na de zomervakantie starten we in De Bron met een unieke cursus. In deze cursus leer je beter Nederlands en tegelijk werk je aan kennis over administratie, verzekeringen en geld besparen. Is dit iets voor jou, kom dan naar de informatiebijeenkomst.

 Informatiebijeenkomst

ð Dinsdag 27 juni om 10:30 uur

ð In Wijkgebouw De Bron, Vondelweg 254

ð Meer info? Vraag Fred Kappinga 06 - 21 21 27 26

 Deze cursus van 24 lessen wordt gegeven door Alsare. Het is vanaf 29 augustus op dinsdagmiddagen en donderdagochtenden in Wijkgebouw De Bron. De cursus is zowel geschikt voor mensen die vooral hun taal willen verbeteren als ook voor mensen die vooral aan begrip van huishoudadministratie willen werken. Vooraf inschrijven kan bij Fred Kappinga. Voor de gehele cursus van 24 lessen vragen we een eigen bijdrage van € 15,- Dit kan gespreid worden betaald.


Koningsdag 2017

Geplaatst 10 apr. 2017 09:39 door Crescentia Gilissen

Op 27 april is het zover: Koningsdag. En wie Koningsdag zegt, zegt natuurlijk Vrijmarkt. In De Bron gaan we er dit jaar weer een groot feest van maken. En daar hebben we jou bij nodig. Iedereen die een leuk creatief idee heeft krijgt gratis een plekje op onze Vrijmarkt. Dus ben je goed in henna versieren of in schminken, speel je een instrument, bak je heerlijke koekjes of andere hapjes, doe dan lekker mee. Het geld dat je verdient mag je natuurlijk zelf houden.We maken de Vrijmarkt extra gezellig met een spelletjesmarathon. Iedereen mag meedoen en kans maken op leuke prijsjes. Voor de gezelligheid gaan we ook lekker poffertjes bakken op straat. Sowieso kan iedereen binnenlopen voor koffie, thee, limonade met wat lekkers erbij.

Dus wil je meedoen met de Vrijmarkt, geef je snel op bij Elselijn of Fred

Vrijmarkt op Koningsdag
Woensdag 27 april van 13 tot 16 uur

Benefiet Fancy Fair!

Geplaatst 15 feb. 2017 07:43 door Crescentia Gilissen

Op Dinsdag 14 maart 2017 van 10.30 uur tot 15.00 uur houden wij in Wijkgebouw De Bron een Benefiet Fancy Fair! We bieden dan van alles te koop aan voor weinig geld, waarmee we dat geld doneren aan de kleine kas van De Bron, koffie, thee en zo.
Van 15.00 uur tot 17.00 uur houden we zelfs een veiling en iedereen is welkom!Wie spullen die maar in de kast blijven staan of liggen wil aanleveren, dat kan in het kantoortje van Fred worden neergezet.

Tot ziens in De Bron!

Kerst Ontmoetingsdienst

Geplaatst 19 dec. 2016 08:10 door Crescentia Gilissen


Zondag 25 december, 14.30 - 17 uur:

Een gastvrije Ontmoetingsdienst met als thema: Christmas starts with Christ. Deze keer krijgt iedereen de ruimte om zijn/haar kerstgedicht of verhaal te delen. Cliff speelt keyboard, samen zingen we bekende kerstliederen en tussendoor zijn er heerlijke hapjes en gezelligheid. Iedereen is welkom. We hopen dat je erbij bent!

Kerstfeest 2016

Kerst voor kinderen

Geplaatst 24 nov. 2016 09:51 door Crescentia Gilissen

Zaterdag 24 december van 11 tot 13 uur voor de kinderen, vanaf 12.15 uur gaan wij de ouden van dagen in onze wijk verrassen met een mooi kerstcadeautje!

Word jij ook zo blij wanneer je iemand anders blij maakt? Kom dan 24 december naar De Bron. We gaan met elkaar liedjes zingen, naar een verhaal luisteren en natuurlijk knutselen! We knutselen een mooie kaart of een prachtig kerststukje voor de bewoners van verzorgingstehuis Rubroek in ons mooie Crooswijk. En wanneer onze knutselwerkjes af zijn, gaan we ze zelf aan de oudere mensen geven. Wat zullen ze blij zijn!1-10 of 118