Buurtpastor

Fred Kappinga is buurtpastor in De Bron. Hij probeert mensen in de wijk terzijde te staan, wie je ook bent, wat je ook gelooft. 
 
Loop gerust binnen in De Bron of bel Fred voor een afspraak op 06 212 127 26 of mail fred@wijkgebouwdebron.nl.
 
 
Interview met Fred

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Fred Kappinga, 49 jaar, getrouwd met Henny en vader van Luca en Max. Sinds 2010 werk ik als buurtpastor in Wijkgebouw de Bron. Daar geniet ik iedere dag enorm van.   

Wat houdt je werk in De Bron in?
Als buurtpastor ben ik een soort kruising tussen een dominee en een maatschappelijk werker. Als mensen praktische problemen hebben, dan probeer ik ze te helpen. En ook als iemand met levensvragen rondloopt, dan loop ik graag een tijdje met ze mee. Gelukkig ben ik er niet alleen voor als mensen in de problemen zitten. In de Bron gebeuren de hele week veel verschillende dingen en daar geef ik leiding aan. 

Waar kijk en/of luister je naar?
TV kijken doe ik nooit. Nou ja, bijna nooit. Met m’n favoriete muziek ben ik wat in het verleden blijven hangen; Lenny Kravitz, U2 en iets recenter Coldplay, Hillsong, the Casting Crowns. Ook houd ik van jazz en wereldmuziek.
 
Heb je hobby’s?
(Nieuwe) mensen ontmoeten, muziek, eten met mensen.
 
Wat typeert jou als persoon?
Ik heb bijna altijd een goed humeur en een positieve kijk op dingen. Daar heb ik mazzel mee. Minder is dat ik behoorlijk onhandig ben.

Wie is God/Jezus voor jou?
God is de reden en het doel van mijn bestaan. Hij is mijn schepper en de bron van leven en liefde. Door Jezus ben ik weer op die bron aangesloten. Jezus heeft mijn hele leven radicaal veranderd. Ik heb op veel plekken gezocht naar liefde en geluk maar iedere keer bleek het een kat in de zak. Door Jezus heb ik ontdekt wat diep geluk en echte liefde is. Dat is iets onbeschrijfelijks wat ik iedereen gun.
 
 
 
 
Comments